Кофе на 98% состоит из воды. Поэтому основным фактором получения совершенного вкуса кофейного напитка является его высокое качество. С использованием Claris Pro Smart Maxi компания JURA совершает революцию в сфере фильтрации воды. Впервые именно автоматическая кофемашина благодаря современной технологии радиочастотного распознавания (RFID, Radio-frequency Identification) непрерывно взаимодействует с фильтром. Она определяет наличие фильтра и автоматически активирует соответствующий режим. В процессе работы кофемашина собирает информацию об использовании фильтра и при истощении его ресурса сообщает об этом. В результате не только упрощается замена фильтра, но и идеально используется эффективность фильтра Claris Pro Smart Maxi
* Фільтр Claris Pro Smart Maxi був розроблений для наступних автоматичних кавомашин з інтелектуальною системою подачі води (Intelligent Water System, I.W.S.®)
Фільтр Claris ідеально очищає воду для отримання високоякісних кавових напоїв.
Ресурс змінного фільтра залежить від ступеня жорсткості води:
Міжнародна незалежна інспекційна організація TÜV Rheinland видала компанії JURA сертифікат за мікробіологічну чистоту автоматичних кавомашин, що присуджується відповідно до жорстких критеріїв. Він підтверджує, що оригінальні засоби обслуговування від компанії JURA, ідеально адаптовані до програм з електронним управлінням, гарантують сертифіковану TÜV гігієнічність і чистоту всіх автоматичних кавомашин JURA
При нагріванні води утворюються вапняні відкладення. Звуження ліній в результаті утворення вапняних відкладень солей призводить не тільки до збільшення часу нагріву і, як наслідок, підвищення витрати електроенергії, а й ризику повного виходу з ладу кавомашини. Однак вапняні відкладення солей не тільки можуть пошкодити кавомашину, але й погіршити смак кави. Хоча в незначних кількостях вапно є важливою смаковою речовиною, надто високий вміст приводить до появи стороннього присмаку у води і перешкоджає оптимальному розкриттю аромату кави, у тому числі через перепади температури води.
Правильна вода є визначальним чинником смаку, оскільки кава на 98% складається із води. Однак у багатьох місцях поряд із кальцієм, мінералами та фторидами у свіжій воді також містяться свинець, мідь, алюміній та хлор. Фільтр Claris, встановлений безпосередньо в бункері для води, очищає її при кожному процесі приготування напою. При цьому шкідливі речовини повністю виводяться, а важливі фториди зберігаються і при розкритті аромату є основними смаковими речовинами. Оптимальний склад води гарантує приємні смакові відчуття будь-якого кавового напою. Завдяки фільтру Claris видалення вапняних відкладень солей не потрібно.